Jelenlegi hely

Hirdetés!

A szexuális együttlétről jó esetben senkinek nem a fájdalom vagy a kellemetlen érzések jutnak az eszébe, mégis előfordulhat, hogy komoly fájdalmak kísérik az intim perceket. Ez azonban nemcsak a nőket érintheti, de a férfiaknál is előfordulhat! Milyen okok állhatnak a háttérben?

A férfiak meddőségével egyre többet kell foglalkozni, még akkor is, ha nem szeretnénk. Hiszen ma már elmondható, hogy a meddő párok esetében 40%-ban a férfiak meddősége, 40%-ban a nőké, 20%-ban pedig egyéb problémák okozzák a gyermektelenséget.

A fájdalmas prosztatagyulladás oka a legtöbbször valamilyen bakteriális fertőzés, tünetei között találhatjuk a vizeletürítési szokásokban bekövetkező változásokat.

A túl sok kávé árt a férfiak nemzőképességének!

Napi kettő vagy több csésze erős kávé radikálisan csökkentheti a férfiak esélyét a gyermeknemzésre az amerikai kutatók szerint. Kimutatták, hogy a kávéban lévő koffein molekuláris szinten árthat a spermának. 

A prosztatarák a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a férfiak körében, és évente több százezer halálesetet okoz.

A férfiak többsége berögzült tévhitek miatt nem jár szűrővizsgálatokra. Urológus szakorvos eloszlatja a tévhiteket a prosztatvizsgálatról!

Minél idősebbek vagyunk, annál nagyobb az esélye annak, hogy súlyos, akár életveszélyes betegségek alakuljanak ki nálunk. Éppen ezért 40 éves kor felett érdemes rendszeresen részt vennünk szűrővizsgálatokon: minél korábban derül ki ugyanis egy probléma, annál hatékonyabb lehet a kezelés.

A vény nélkül kapható potencianövelők szedése számos biztonságossági aggályt vet fel, derül ki nemzetközi és hazai vizsgálatok eredményeiből. Lássuk, mire kell figyelni!

A hormonzavarok nem csak a felnőtteknél jelentkezhetnek, hanem nagy számban vannak olyan gyermekek is, akik kénytelenek endokrinológushoz fordulni.

Milyen betegségek érinthetik a prosztatát, és milyen tünetekre kell figyelniük a férfiaknak?