Jelenlegi hely

Hirdetés

Új fővárosi szűrőállomással bővült a térítésmentes HIV-szűrést biztosító helyszínek száma. Mutatjuk, miért és kinek érdemes elmenni HIV-szűrésre!

Az övsömör és az ekcéma egyaránt kellemetlenül viszkető bőrkiütésekkel járó betegségek, ám a kiváltó ok, és így a megfelelő kezelés is nagyon eltérő. Hogyan különböztetheti meg a két problémát a laikus? Mely betegség esetén mi a teendő?

Jövőre indul az ingyenes állami bárányhimlő elleni oltóprogram, ám nem mindenkire terjed ki:  pedig évente 4,2 millió szövődményes fertőzést és 4200 halálesetet okoz  a bárányhimlő világszerte. 

Az ebola a vérzéses lázak közé tartozó, vírusos eredetű megbetegedés. Annak ellenére, hogy milyen sokat olvashatunk róla, meglehetősen ritka. Amit érdemes tudni róla: hogyan terjed? Milyen tünetei vannak? Hogyan kezelhető?

A kanyaró elleni védőoltást nem akkora mumus, mint egyesek gondolják: szakértők összegyűjtötték azokat az érveket és pontokat, hogyan lehetne a kanyarójárványnak véget vetni pusztán a védőoltás beadásával!

Világszerte mintegy 70 millió, Magyarországon mintegy 50.000 a hepatitis C vírussal fertőzöttek száma. Ám korszerű, új gyógyszerekkel lényegében minden fertőzöttnél elpusztítható a hepatitis C vírus! Lássuk, hogyan.

A kanyarós esetek száma Európa-szerte megdöbbentő mértékben nőtt –az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrégen közzétett jelentése szerint 2017-ben négyszer annyi megbetegedést regisztráltak, mint 2016-ban.

Az évenkénti 4 % csökkenés túlságosan lassú a tbc felszámolásához 2030-ig – felhívás az európai országokhoz, hogy köteleződjenek el erőfeszítéseik és beruházásaik növelésére a tbc felszámolásához

A kórházi – nozokomiális – fertőzések olyan betegségek, melyeket valamely egészségügyi intézményben kap el valaki, és függetlenek attól a problémától, mellyel az érintett kórházba került. Mennyire gyakoriak ezek a fertőzések, milyen veszélyeik vannak és mit tehetünk a megelőzésük érdekében?

A cisztitisz, vagyis a húgyhólyaggyulladás egy gyakori betegség, mely bár igen kellemetlen lehet, általában néhány napon belül meggyógyul, és csak ritkán jár együtt szövődményekkel. Mit érdemes tudni róla?