Jelenlegi hely

Hirdetés!

A COPD gyógyíthatatlan tüdőbetegség. Nehézlégzés, köhögés, köpetürítés jelzi - ez már a tüdő elhalását jelentheti, azonnal forduljon orvoshoz!

sosvizes orrmosas

A só hasznos házi szer lehet a légúti betegségek kezelésében. Nézzük, mit és hogyan ajánl a fül-orr-gégész! 

Egy vizsgálat kimutatta, hogy a B-vitamin akár teljesen semlegesítheti a légszennyezettség káros hatását.

tudogyulladas

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik. Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.

A köhögés az egyik leggyakoribb tünet, amivel a téli időszakban orvoshoz, gyógyszerészhez fordulunk, vagy épp a házi patikából keresünk gyors megoldást a kezelésére.

Szinte mindenki volt már náthás, akár egy évben többször is. Nagyon ragályos, köhögéssel, tüsszentéssel terjed, valamint olyankor, ha nem mosunk kezet, miután az orrból vagy a szájból jövő váladékkal érintkezett a kezünk. Lássuk, mit kell róla tudni!

Az arc- és homloküreg-gyulladás során az orr, a homlok és az orcák környékén található üregek, illetve az azok belsejét borító nyálkahártya gyullad be. Az arc- és homloküreg-gyulladás a legtöbb esetben nem fertőző, de igen kellemetlen betegség és gyakran hosszú ideig tart a gyógyulás.

Az orrdugulás az egyik leggyakoribb felső légúti probléma, melynek számos oka lehet, az allergiás reakcióktól a megfázásig. A legtöbbször elegendő, ha kivárjuk, míg elmúlik az orrdugulás, esetleg otthon kezeljük a betegséget. Vannak azonban olyan esetek, amikor orvoshoz kell fordulni az orrdugulás miatt.

Orrpolipnak az orr nyálkahártyáján kialakuló, jóindulatú sejtburjánzást nevezzük. Az orrpolip lehetséges tünetei közé tartozik az állandó, nem múló orrdugulás, a szaglás romlása és az orrfolyás. Ha az orrpolipot nem kezelik megfelelően, krónikus arcüreggyulladás is lehet a szövődménye.

Tipikus náthás tünetekkel, tüsszögéssel, orrfolyással kezdődik, majd néhány nap elteltével súlyos nehézlégzéssé alakul az enyhe megfázás. Ha valaki asztmás, még jobban kell figyelnie a megelőzésre, kezdeti tünetekre és kezelésre.