Jelenlegi hely

Hirdetés!

SZPONZORÁLT TARTALOM

A felkészült anyuka mindent bepakolt, amire szükség volt: "Végre itt az augusztus! A férjemmel és a féléves kislányunkkal már nagyon vártuk az első közös balatoni nyaralásunkat." 

Már javában tombol a kánikula, sokan a tengerparton élvezik a jól megérdemelt pihenést, ám még mindig nincs késő ahhoz, hogy néhány fontos dolgot megtudjunk a megfelelő napvédelemről. Sokszor hallottuk már, hogy mennyire fontos a bőr védelme, ennek ellenére sokan – akár már a nyaralás első napjaiban is – napégéstől szenvednek. Mi lehet az oka?

A nyaralás alatt, vagy hazaérkezés után kezdődő hasmenés felnőtteknél többnyire inkább csak kellemetlen, de gyermekeknél, időseknél akár kórházi kezelést igénylő kiszáradást is okozhat. A megelőzésben a probiotikumok szedése is segíthet. 

 A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek?

A JAMA Dermatology korábban közzétett vizsgálata szerint sokan nincsenek tisztában a naptejeken látható jelölésekkel.

Fájdalmas, vörös foltokat okozhat, ha a citrusfélék leve a bőrre kerül, majd napsugárzás éri. Jó tudni ezt mindenkinek, aki a kánikula elől a medencébe menekül, és hűsítő koktélokkal próbálja átvészelni a következő napok forró időjárását.

Hónapok óta készül egy utazásra, hogy aztán jó néhány napot a vécén kuporogva, lázasan töltsön? Az utazók hasmenésének nevezett tünetegyüttes rendkívül gyakori, de megfelelő étel- és italválasztásokkal általában megelőzhető.

Ha valakit megkérdezünk, mi jut elsőre eszébe a nyárról, a fagyi vagy jégkrém biztosan ott lesz az első öt válasz között. De pontosan mi a különbség az egyes fagylalttípusok között? Melyiket érdemes előnyben részesíteni, ha igyekszünk egészségesen táplálkozni?

Bár egyre többen követik a szakemberek által javasolt alapelveket, és használnak rendszeresen fényvédő krémeket, a szem védelméről azonban még mindig sokan hajlamosak elfeledkezni. Pedig fontos a napszemüveg is!

A hőség megviseli a szervezetünket, ráadásul bizonyos problémák sokkal gyakrabban a meleg nyári hónapokban. Ezek közé tartozik például a melegkiütés és a napallergia, melyeket hasonló tüneteik miatt könnyű összekeverni.