Jelenlegi hely

Hirdetés

A pattanások ellen mindenkinek van egy-két jó trükk a tarsolyában, a speciális bőrápoló szerektől a diétáig, a számtalan házi szerről nem is beszélve. Egy jó kozmetikus is sokat segíthet, de időnként azonban bőrgyógyászra is szükség van. 

Beköszöntött a szandálszezon, és bizony sok ember lábát csúfítja el a száraz, kirepedezett, megvastagodott bőr (amit néhány hónappal ezelőtt oly jótékonyan takart el a zokni és a zárt cipő). Kell aggódni a kirepedezett sarok miatt, vagy csak esztétikai problémáról van szó?

A mitesszerek nem csak a kamaszoknál jelentkeznek, ezért érdemes tisztázni, mi az, amit mi magunk is megtehetünk a mitesszerrel, és mi az, amit jobb, ha elfelejtünk. 

Már jó ideje hiába vált egyik tusfürdőről, samponról a másikra, egyre csak kiütések, bőrszárazság, viszketés jelentkezik? Ezeket a tüneteket a kozmetikumok egyes összetevői is okozhatják. 

Itt a nyár, a jó idő, így egyre fontosabbá válik az izzadás megszelídítése, hiszen senki nem szereti az izzadt, kellemetlen szagokat! Bármennyire is hétköznapi tevékenység a dezodorálás, mégis keveset tudunk róla. Néhány fontos tipp, amit érdemes megszívlelni!

A friss eper nagyszerű egészségügyi hatásairól már sokat olvashattunk, de azt is érdemes tudni, hogy nemcsak akkor vannak jó hatásai a szervezetünkre, ha megesszük, hanem akkor is, ha a bőrünkre tesszük! Hogyan szépülhetünk meg a segítségével?

Akár nőkről, akár férfiakról legyen szó, az egészséges, fényes és erős hajkorona mindenkinek fontos. A hajunk nagyon sokat elárul az egészségünkről, esetleges betegségeinkről, de arról is, hogy hol tudnánk javítani az életmódunkon.

Sokan nem számolnak azzal, hogy ha le is adják a felszedett kilókat, a has bőre megereszkedhet. Hogy lehet eltüntetni, újra feszessé tenni a hasat?

Végre megérkezett az igazi tavasz és vele a napsütés, elkezdődhetnek a szabadtéri programok, sőt, lassan már a nyári terveinket szövögethetjük. Annak érdekében viszont, hogy mindennek valóban csak a napos oldalát tapasztaljuk meg, fontos beszélnünk a fényvédelemről. 

A száj sarkának érzékennyé válása, kirepedezése, viszketése, esetleg vérzése rendkívül kellemetlen betegség, a cheilitisz, mely az idősebb korosztályt, illetve a fogászati problémákkal küzdőket gyakrabban érintheti.