Jelenlegi hely

Hirdetés

A magyarok negyede sosem próbálta még ki hazánk termálfüdőit: pedig hazánk területének 80%-a alatt található termál- illetve gyógyvíz. Miért nem használják a magyarok a termálvizeket?

Az alvás és a rák közötti kapcsolat immár olyan erős, hogy a közelmúltban az Egészségügyi Világszervezet úgy döntött: az éjszakai műszak minden formáját valószínűsíthetően rákkeltőnek minősíti. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tavalyi évben 13 százalékkal több szén-monoxid-mérgezéses esetet regisztráltak, minden második alkalommal a fürdőszobában következik be toxikózis.

Itt az ideje a kullancs elleni védekezésnek, hívják fel a figyelmet a szakemberek. Az enyhe teleket követően általában nagyon elszaporodnak a kullancsok, ami azért veszélyes, mert az általuk terjesztett fertőzések eredménye súlyos, életre szóló fizikai és szellemi  károsodás is lehet. 

Országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény – 14 kórházi osztály, 6 mentőállomás, 1 háziorvosi rendelő és 2 védőnői szolgálat - kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet egy területi pályázatnak köszönhetően.

A magyar népesség megbetegedési és halálozási viszonyai az elmúlt évtizedben nem mutattak javulást, sőt bizonyos betegségtípusok előfordulási gyakorisága folyamatosan növekszik.

Fájdalom, függőség, gyermekünk betegsége, stressz- nehezen tudunk beszélni róla. Ám sokan élnek köztünk, akik nemcsak megélték ezeket a kihívásokat, de tudtak kellően bátrak és erősek lenni ahhoz, hogy változtassanak.

Frissen indult a vállakozás? Úgy érzitek, innovatív projektjeitek, ötleteiket vannak egészségügyi témában? Itt a nagy lehetőség - mutatjuk a pályázatot!

A tejfehérje-allergia a leggyakoribb ételallergia a kisgyermekek körében: százból három babánál és kisgyermeknél jelennek meg a betegség tünetei, mégis kevesen tudják, hogy kezeletlenül súlyos allergiás sokkhoz is vezethet, az enyhébb, de kellemetlen laktózérzékenység pedig kiszáradást okozhat. 

Az Affidea piacvezető diagnosztikai vállalat megvásárolta a Főnix-Med teljes vállalat-egészségügyi és járóbeteg-ellátási portfólióját. A tranzakció a magánegészségügyi szektor eddigi legnagyobb szakmai befektetése