Jelenlegi hely

Hirdetés!

Már 2016-ban egy jogszabálymódosítás során majdnem törvénybe iktatták, hogy a munkaadó tudjon adómentesen egészségügyi szolgáltatást nyújtani az alkalmazottjainak. Lássuk, milyen következményei lehetnének!

Ella és Ethan olyan robot asszisztensek, akik folyamatosan tanulnak és képzik magukat a mesterséges intelligencia által: képesek intelligens javaslatokat tenni a betegeknek és az ápolóknak is.

Információ a betegekről, más kezelőorvosok által felírt gyógykezelések, gyógyszerek, beutalók és leletek: eddig közel 500 millió adat került fel az EESZT-be. Hamarosan papír nélkül mehetünk végig az orvosi ellátáson? Kiderül!

A bizalom az állami kórházi ellátásban sokunkban meginogott - ezt mutatja legalábbis a legfrissebb társadalmi riport. Az állami kórházzal elégedetlenek az emberek, a magánkórházakat viszont kevesen tudják kifizetni: mi a megoldás?

Minden egészségügyi adatunk, lelet, vizsgálati eredmény, felírt recept elérhető és visszakereshető az interneten - természetesen csak az arra feljogosított orvosok, egészségügyi szakdolgozók számára. De mi a helyzet a beteggel?

Az oltóanyagpiac iparági szereplői­ szerint szinte kizárt, hogy jövő év január elsejétől a nemzeti oltóprogram része lehessen a bárányhimlő elleni védőoltás, mivel még mindig nem jelent meg a vak­cinatender.

Kiderült a 2017-es kórházi fertőzést elszenvedő betegek száma. Az epidemiológus szakértő elemezte a közzétett adatokat - most megtudhatja őket!

Ma már több százezer mobil alkalmazás őrködik az egészségünk felett, nehéz viszont szelektálni közöttük, melyik ad hiteles információt testünk működéséről. Sőt, olyanokkal is találkozhatunk, amelyek kifejezetten károsak lehetnek akkor, ha nincs megfelelő egészségügyi tudásunk, vagy nem áll a rendelkezésünkre egy orvos, akitől kérdezhetünk

Új szakmai védjegy kínál eligazodást a betegeknek, hogy megbízható magánszolgáltatót válasszanak 

A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége koordinálásával a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság és a Magyar Gyógyszerészi Kamara - a Roche Magyarország Kft. támogatásával - célkitűzéseiknek megfelelően immár nyolcadik alkalommal pályázati felhívást tettek közzé az „Év Gyógyszerésze” és a „Kedvenc Patikám” cím elnyerésére. Megmutatjuk, kik a nyertesek!