Jelenlegi hely

Hirdetés

Az elmúlt évtizedekben rengeteg kutatás foglalkozott az omega 3 zsírsavval, és a tudósok számtalan bizonyítékot találtak arra, hogy az omega 3 szinte minden szervünkre pozitív hatással van. Mit érdemes tudni erről a mikrotápanyagról? Milyen problémák ellen vethetjük be?

Egy kampánycsoport szerint több sót tartalmaz egy bögre forró csokoládé, mint egy zacskó sós csipsz. A brit alapítvány vizsgálata szerint az előrecsomagolt élelmiszerek szinte mindegyikében magasabb volt a sótartalom, mint az ajánlott mennyiség. 

A szívelégtelenség súlyos betegség, amely megfelelő kezelés nélkül fokozatosan romlik és végül halálhoz vezet. idős korban az előfordulása elérheti a 10 százalékot is. Nagyon fontos, hogy az érintettek tisztában legyenek a betegség tüneteivel, lefolyásával, és ha kell, életmódjukon is változtassanak.

Öregedés és oxidáció - mi az igazság?

A szervezetünk minden pillanatban oxidálódik, ennek látható jele az öregedés. Antioxidánsokkal segíthetünk a szerveztnek lassítani a folyamatot. Sokszor halljuk manapság ezt a kifejezést, de tudjuk, hogy miről is van szó? Molnárné Bíró Erzsébet táplálkozásspecialista elmondja.

A szénhidrátok és a zsírok harca öröknek tűnik, amelyben hol az egyik, hol a másik szereplő kerekedik felül. A tudomány azonban más véleményen van - lássuk!

A legtöbb ember kétségtelenül jóval több cukrot fogyaszt, mint kellene – ezzel pedig nemcsak a krónikus betegségek nagyobb rizikójával nézünk szembe, de rövid távon is számos kellemetlen hatással kell megküzdenünk. Mit tehetünk, ha csökkenteni szeretnénk a cukorfogyasztásunkat?