Ezeket látta már?

Ezt idd és kend? Igyál folyadékot és kend az izmaid (X)

2018.06.11. Módosítva: 2018.06.11.
izomlaz_ellen

Gyakran megesik velünk, hogy sportolás vagy kertészkedés után fájlaljuk izmainkat, ízületeinket. Mutatunk egy olyan segítséget, aminek ott a helye minden házi patikában.

Itt a jó idő és egyre több időt töltünk a szabadban pl. kertészkedéssel, sportolással. Ha nehéz, fizikai tevékenységet is végzünk, az megviseli szervezetünket, az izmokat és ízületeket.

Készítsük fel szervezetünket a várható terhelésre belsőleg és külsőleg is

Erős fizikai igénybevétel esetén a folyadékveszteség igen magas. A vízveszteség gyors pótlása döntő fontosságú a teljesítőképesség fenntartásához. A tea, az ásványvíz vagy gyümölcslé fogyasztásával ezt nem lehet elég gyorsan megtenni. Az izotóniás italok és gyümölcslevek (savtartalmuk miatt) vízleadáshoz vezetnek a béltraktusban, és ezáltal növelik a sejtszintű vízveszteséget. A hipotóniás italok (mint a Basica Sport italpor) ozmotikus nyomása alacsonyabb, mint a véré, gyorsabban felszívódnak a vékonybélből, mint az izotóniás italok. Gyorsabban kompenzálják az izzadással elvesztett ásványi sókat (magnézium, kalcium, nátrium, kálium) és nyomelemeket (vas, cink, szelén, króm, réz, molibdén), enyhébb lesz az izomláz, ezért nő a sport- és fizikai teljesítmény. A hipotóniás sport italpor ajánlott sportolás, erős fizikai igénybevétel előtt-közben és után.

Ezt idd és kend? Igyál folyadékot és kend az izmaid (X)

Külsőlegesen az izom és ízületi fájdalmak elkerülésére vagy kezelésére válasszunk olyan készítményeket, melyek növényi hatóanyagokat (eukaliptusz-, wintegreen-, barneol-, szegfűszeg-, fenyőfa olajokat) tartalmaznak. Ezek a hatóanyagok segítenek az izmok ellazításában, a fájdalom érzet csökkenésében.

Kerüljük a kámfor tartalmú termékeket, mivel a kámfor allergiát okozhat.

Fontos, hogy sportolás és nagy fizikai megterhelés előtt is felkészítsük izmainkat. A Starbalm termékek komplex megoldást biztosítanak izom és Ízületi fájdalmak esetén.

A Starbalm melegítő hatású spray, gél, masszázskrém alkalmas arra, hogy a bőrpírt okozó összetevői révén fokozzák a vérkeringést és a felmelegedés hatására az izmok elernyednek, felszabadulnak a fájdalomtól, így enyhet adva az izmoknak és ízületeknek. A bőrpír fokozók meleg, vagy hideg érzetet adhatnak bőrre juttatásuk után, a komponenstől függően. A bőrpírt okozók, mint az esszenciális olajok pl. Eukaliptusz olaj meleg hőhatást nyújtanak.A mentol hűsítő hatású bőrpírt okozó anyag. Ezek a Starbalm készítmények sportolás, nehéz fizikai igénybevétel után is alkalmazhatók.

A Starbalm balzsamokat sportolás után ajánljuk, izom szakadás, vagy fájó izmok és ízületek esetén.

A Starbalm hűsítő gél és spray eukaliptusz és teafaolaj hatóanyaggal kiváló segítség sportolás, nehéz fizikai munkavégzés előtt és után gyulladásra vagy megerőltetett izmok ellazítására. Segítik a zúzódások gyógyulását.

Ha ezeket a jó tanácsokat megfogadjuk, akkor elkerülhető a megerőltetés okozta izom és ízületi fájdalom.

Ezt idd és kend? Igyál folyadékot és kend az izmaid (X)

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához