Jelenlegi hely

Hirdetés!

A szemszárazság okai és kezelése

Szponzorált tartalom

Szinte mindenki hallott már róla, hogy október a látás hónapja, amikor a szemek egészsége mindig előtérbe kerül. Sokan azonban ilyenkor is csak akkor fordulnak orvoshoz, ha azt tapasztalják, hogy rosszul látnak. A rövid- illetve távollátásnál azonban sokkal több probléma is előfordulhat, amelyek sok esetben egyszerűen kezelhetők. Ehhez azonban fontos, hogy szemünk épségére is jobban figyeljünk.

Hirdetés

Kevesen gondolják például, hogy az égő, viszkető szem nem csak átmeneti kellemetlen tünet lehet, amelyet a fáradtság okoz. A szemszárazság egyre elterjedtebb hazánkban. Míg korábban leginkább az idősebb korosztály esetében fordult elő, addig ma már a fiatalabbak körében is egyre gyakoribb jelenség, ami nem véletlen. A száraz szem oka, hogy megváltozik a könny összetétele, illetve mennyisége. A könnynek nélkülözhetetlen szerepe van a szaru- és kötőhártya nedvesen tartásában, valamint a megfelelő oxigénellátásában.

A szemszárazság jelei

De miről is ismerhető fel a szemszárazság pontosan? A legtöbb esetben fáradtság, égő érzés jellemzi, úgy érezhetjük, mintha valamilyen idegen test lenne a szemünkben, sokkal érzékenyebben reagálhatunk a fényre. Kiváltó okai pedig sokszor egészen hétköznapiak. A legtöbb esetben az egész napos monitorhasználat, valamilyen allergia, kontaktlencse viselés vagy valamilyen külső környezeti hatás, például a fűtés, klíma vagy por váltja ki a szem szárazságát. 


Nem véletlenül van monitorszünet - minden órában 10 perc pihenés a szemnek - a szemszárazság elkerülése végett.

A szemszárazság kezelése

A szemszárazság okozta panaszok enyhítésére segítség a szemcseppek használata. Az Artelac szemcseppek segítenek felfrissíteni és megnyugtatni a szemet. Elősegítik a szemfelszín nedvesedését szemszárazság-érzés vagy a szem fáradtsága, vagy a szemben jelentkező égő érzés esetén. 

A szemcseppen kívül azonban számos olyan tényező van, amelyekre figyelve segíthető a szem szárazságának az elkerülése. Figyelni kell például a kozmetikumok vásárlásánál. Lehetőleg olyat válasszunk, amelyek figyelembe veszik a szem érzékenységét. Emellett fontos a megfelelő hidratáltság is, a folyadékpótlás ugyanis a könnytermeléshez is hozzájárul. Ha pedig valaki kontaktlencsét használ, mindig be kell tartani a vonatkozó higiéniás előírásokat, így a szem felületére tapadó lencsék nehéz eltávolítása is megelőzhető.

A www.artelac.hu oldalon található teszt segítségével gyorsan kideríthető, hogy melyik az az Artelac szemcsepp, amely a leghatékonyabban segíthet megoldani a száraz szem okozta tüneteket. A teszt mindössze nyolc kérdésből áll, és segít annak az Artelac szemcseppnek a kiválasztásában, amelyikkel leginkább leküzdhetők a panaszok.

A teszt kitöltése után kiderül, mi enyhítheti leghatékonyabban az Ön szemproblémáját!

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Az Artelac szemcseppek gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszközök. További információ: Valeant Pharma Magyarország Kft. 1025 Budapest, Csatárka út 82-84 Tel: 1-345-5900  

Marketing kód: ART-KN-HU-1810-02, Lezárás dátuma: 2018.10.15.Hirdetés